ETAPELE DE CONSTRUCȚIE

Fundația

Casa construită din paie este puțin mai ușoară decât una tradițională.
Obiectivul de bază al unei temelii este de suport și susținere, și în cazul caselor din paie nu e necesar de a fi realizat atât de masivă cum este obișnuit în alte tehnologii de construcție.
Noi executăm pilonii de fundație cu o înalțime mai mare de 50 cm pentru a proteja panelurile de paie în timpul ploilor abundente. Pentru casele din paie este suficientă temelia de tip bandă, dar merge practic oricare alt tip de temelie, care este aleasă în funcție de proiectul casei și a locului.
Producerea panelurilor și pregătirea lor pentru transportare
Etapa de bază a producției noastre este producerea panelurilor la fabrică, ceea ce presupune executarea cadrului din lemn, presarea paielor și aplicarea tencuielii.
Pentru protecție totală și eficientă noi acoperim partea interioară a panelurilor cu tencuială din lut, iar cea exterioară cu tencuială din var (care este un izolator natural și alcalin activ împotriva rozătoarelor).
După aplicarea tencuielii, panelurilor sunt supuse unei uscări intensive cu ajutorul unui sistem hibrid compus din ventilare naturală și recuperare automatizată. Procesul de uscare a panelurilor durează în jur de 4 săptămâni.
Setul casei se transportă la locul instalării.
Montarea pereților exteriori din panelurile de paie
Asamblarea pereților exteriori ai casei din panelurile de paie se începe cu așezarea panelurilor de colț și întărirea lor de scândurile de suport, instalate pe perimetrul casei.
După fixare, panelurile sunt prinse împreună și trase deasupra cu un Mauerlat. Următorul pas este instalarea panourilor de podea și între podele. În medie, instalarea panelurilor durează între trei și cinci zile.
Pereții despărțitori interioare sunt instalate din cărămidă ca acumulator de căldură și frig
Instalarea șarpantei, acoperișului și sistemului de scurgere
Folosim paneluri și pentru acoperiș - sunt cea mai bună soluție pentru pod. Tehnologia de producție a panelurilor pentru acoperiș este ușor diferită pentru a rezista la sarcini externe și a permite instalarea acoperișului deasupra acestora.
După ce sunt instalate sistemul de căpriori și panelurile, instalăm stratul de hidroizolații, cadrul din lemn și apoi montam acoperișul.
Ca material de acoperiș, folosim întreaga gamă disponibilă pe piață - acoperișuri moi, țigle metalice, țigle naturale, carton ondulat. Putem oferi suplimentar și un acoperiș din stuf sau un acoperiș pliat.
Trasarea sistemului de electricitate și finisarea pereților
Conform tehnologiei de construcție a caselor din paie, tencuim pereții casei în trei straturi cu tencuială de lut și var. Procesul este laborios și necesită timp - durează aproximativ 4 săptămâni. Pentru rezolvarea acestei probleme, procesul de aplicare a tencuielii are loc din momentul producerii primului panel.
La locul solicitat panelurile sunt aduse gata executate în care sunt instalate toate rețelele și în zonele necesare pot fi instalate cadre suplimentare.
Panourile gata executate ajung la locul în care sunt așezate toate comunicațiile, se poate instala și ladă suplimentară în zonele necesare.
După aceea, acestea pot fi acoperite cu un strat de finisare pentru a etanșa îmbinările dintre paneluri și locurile de așezare a comunicațiilor.

Decorarea interioară a casei și mobilierul
După stratul final se pot efectua lucrări suplimentare la cererea clientului - vopsirea pereților, tapetarea sau instalarea faianței.
In funcție de serviciile alese ne ocupam si de amenajări de mobilier după designul elaborat cu clientul sau la cererea clientului.
Montarea fațadei și siding ventilate la cererea clientului
Conform tehnologiei construcției de locuințe din paie, pereții casei sunt tencuiți din exterior în trei straturi de tencuială de var. Procesul este laborios și necesită timp - durează aproximativ 2 săptămâni. Pentru rezolvarea acestei probleme, procesul de aplicare a tencuielii de var are loc din momentul producerii primului panel.
La fața locului ajung panelurile gata făcute, care pot fi acoperite cu un strat de finisare pentru a închide rosturile dintre paneluri, precum și pentru a instala o fațadă suplimentară.
Casa necesită aerisire, si nu necesita izolație (paiele din interior îndeplinesc deja acest rol). Un serviciu suplimentar poate fi instalarea unei fațade ventilate.
Echipa noastră realizează toate lucrările legate de paneluri. Oferim clientului prețurile partenerilor noștri pentru restul etapelor (fundație, acoperiș, electricitate etc.).
Clientul are dreptul de a alege independent executori pentru alte lucrări, dacă există condiții mai favorabile. Suntem deschiși la cooperare.
Made on
Tilda