Proiect
KOZY

Cel mai mare complex turistic din Moldova bazat pe tehnologie de eco-construcții
CONCEPTUL DE PROIECT
Pentru a recrea un oraș adevărat, care este realizat în totalitate conform tehnologiilor de eco-construcții - utilizarea materialelor naturale, utilizarea tehnologiilor din secolele trecute și modernizarea procesului prin tehnologii și inovații moderne.
Echipa grozavă a făcut o treabă grozavă!
Pe lângă echipa noastră, au fost implicate zeci de persoane care au efectuat concomitent lucrări conexe
Echipa noastră are 2 sarcini principale:
 1. Să realizeze cadre și să efectueze toate lucrările de instalare pentru 17 case folosind tehnologia eco-construcției cu recrearea maximă a tehnologiei veche de secole;
 2. Construiți un restaurant folosind tehnologia noastră în cel mai scurt timp posibil, cu cel mai înalt grad de izolare termică, durabilitate și cei mai buni indicatori ai calității aerului interior (Air Indoor Quality).
Termen - 3 luni!
Etapa 1. Proiectare
Proiectul a fost gândit câteva săptămâni și au fost luate decizii majore – cum va arăta până la urmă cel mai strălucitor eveniment din 2022?
Multe întâlniri, întrebări, discuții, idei și schițe!
Etapa 2. Cadru de lemn și panouri
După calcule detaliate și determinarea tehnologiei de construcție, a început procesul de pregătire a teritoriului, turnarea fundației, fabricarea panourilor și cadrelor de lemn!
S-a luat decizia de a construi case folosind tehnologia cadrului de lemn cu de presare a paielor la șantierul.
Acest lucru a făcut posibilă amenajarea procesului de construire în faze cu implicare a specialiștilor și realizarea simultană a mai multor lucrări la toate obiectele simultan.
Pentru restaurant au fost fabricate panouri de paie la uzina noastră. Întregul set de panouri are o rezistență sporită, rezistă la sarcinile întregului sistem de acoperiș și, datorită modularității sale, poate fi asamblat într-o zi la instalație. Când a fost făcută fundația pentru restaurant, echipa noastră a instalat întregul set în 23,5 ore!
Etapa 3. Tencuiala
Compania noastra foloseste 2 tehnologii principale ca tencuiala interioara si exterioara.
Pentru decorarea interioară folosim tencuială de lut cu adaos de paie zdrobită.
O astfel de tencuială ne permite să creem cel mai favorabil climat interior - datorită proprietăților materialului - tencuiala este considerată cel mai bun absorbant de umiditate și filtrare a aerului.
Tencuiala de var de fațada acționeaza ca protectie naturala impotriva influentelor externe ale mediului (apa, insecte si rozatoare, impact fizic).
Datorită aplicării în faze, tencuiala se transformă într-o protecție puternică pentru pereți, fără a-i lipsi de permeabilitatea la vapori și a le dota cu proprietăți izolante suplimentare.
Etapa 4. Lucrări de acoperiș
Și aici facem doar natural, ecologic și de secole!
Pentru case folosim țigla ceramică naturală - cautare constanta, negocieri si achizitionare de țiglei de la locuitorii satului si din alte asezari - pentru a recrea mediul natural de oraș.
Pentru restaurant amfolosit gresie din lemn, sau așa-numitele „ șindrilă”.
Tot materialul este fabricat în uzina noastră și asamblat la șantier în 2 zile!
Etapa 5. Finisaj si fațada
Pentru a oferi o frumusețe deosebită, pentru a reflecta naturalețea și prietenia cu mediul și pentru a recrea sentimentul pe care acest oraș îl trăiește de zeci de ani, decorul final a ajutat.
Am folosit scânduri vechi ca element decorativ și am realizat și vopsea naturală pe bază de var pentru vopsirea fațadelor tuturor caselor.
Aceasta a fost urmată de etapele finale de vopsire a tuturor elementelor din lemn.
Restaurantul este complet imbracat cu scandura de lemn in stil "BarnHouse" - fatada ventilata cu placare verticala din lemn.
SCHIMBĂRI REALE
Împreună am reușit
 • 18 obiecte
  construite de echipa noastră
 • 3 luni
  activitate non-stop
 • 100 oameni
  implicate în cauza comună
 • 790 m. p.
  construite folosind eco-tehnologii
Noi oportunități pentru turism
Datorită acestui proiect, compania EVECO a găsit cele mai bune soluții pentru clienți în domeniul cazării și eco-turismului
 • Materiale naturale
  Acesta este principiul de bază al construcției ecologice!
  Durabilitatea garantează un impact pozitiv asupra vizitatorilor
 • Tehnologii moderne
  Datorită tehnologiei noastre de construcție, implementăm un proiect de orice complexitate în 3 luni!
 • Echipa cu experienta
  Oferim o gama larga de lucrari de specialitate in domeniul constructiilor, vedeti singuri pe un exemplu real!
 • Sustenabilitate și economie
  Garantam economii viitoare! Casele construite folosind tehnologia noastră vă vor economisi resursele pentru întreținere și încălzire!
Puteți dezvolta un proiect și comanda serviciile noastre prin telefon sau prin e-mail
Made on
Tilda