TEHNOLOGIA ECO-PANELURILOR
Cadrul dublu din lemn este structura portantă și preia toate sarcinile exterioare – zăpada și vîntul, cît și cele interioare din greutatea proprie a acoperișului, a sistemului de căpriori și a mansardei, dacă este cazul.
In producția de panouri folosim lemn uscat si calibrat. Paiele sunt așezate perpendicular pe planul panoului pentru a obține cea mai bună „biopozitivitate”. În timpul transportării și instalării, protejăm eco-panoul de umezeală printr-o tencuire prealabilă.
Am dezvoltat mai multe dimensiuni tip, dar panoul standard de paie are următoarele dimensiuni (l * h * d) 1400 * 3000 * 400 mm
Sub ferestre și uși se realizează panouri cu lățimea și înălțimea necesară specificate în proiectul casei.

Eco-panelurile

12 avantaje
1. 100% ecologice și pure
Pereții, podeaua, tavanele si acoperișul sunt executate doar din materiale naturale: lemn, paie presate, argilă, nisip, var. Pereții au o permeabilitate ridicată, asigură o umiditate naturală constantă de 60%. Fără vapori nocivi, mucegai sau praf. Respiri ușor și starea sănătății se îmbunătățește
2. Izolate termic la maxim
Costuri minime de încălzire și microclimat de tip aer condiționat: Iarna este cald și vara răcoros. Consum de energie până la 15 kWh/m2 pe an, ceea ce este de 8 ori mai puțin decât în casele din materiale de construcție clasice.
3. Sigure și durabile
Cadru dublu din lemn rezistent și durabil.
Panou de perete cu lățimea de 1,2 m, grosimea de 0,45 m și o înălțime de 3,0 m care poate rezista la o sarcină de 27 de tone, ceea ce permite construcția de până la 3 etaje. Tencuială din argilă și var de 4 cm, rezistentă la umezeală. Protecție suplimentară cu fațadă ventilată (opțional). Multe case construite în Europa și SUA folosind această tehnologie în urmă cu aproximativ 100 de ani sunt încă în picioare.
4. Rezistente la foc
Cea mai ridicată rezistență la foc între toate casele de tip carcasă. Panouri protejate cu tencuială de argilă și var pe ambele fețe.
Rezistență la foc deschis de 800-1000 ° C timp de 1 oră.
Rezistenta la foc REI 60.
5. Protejate împotriva rozătoarelor
Paiele sunt într-atât de compactate, încât rozătoarele nu sunt în stare să pătrundă. Acest lucru este confirmat prin teste de laborator și practică.
Instalarea plasei metalice de-a lungul fundamentului peretelui, ca metodă suplimentară de protecție.
6. Izolate fonic
Izolarea fonică a unui perete de paie cu grosimea de 40 cm este de 56 dB, ceea ce echivalează cu izolarea fonică a unui perete de cărămidă cu grosimea de 2,5 m.
Datorită structurii dense a pereților, orice zgomot exterior nu vă va deranja.
7. Rezistente la cutremur
Rezistența seismică este de 9 puncte pe scara Richter, similar caselor din Japonia. Verificat prin teste de laborator.
8. Tehnologie recunoscută în țările occidentale
În 2017, peste 1.500 de case cu cadru au fost construite în Franța folosind paiele ca izolație.
Peste 100.000 de astfel de case au fost construite în Statele Unite.
9. Eficiente energetic
Nu este nevoie să vă conectați la conducta de gaz. Panourile solare, colectoarele termice, recuperatoarele, sobele și cazanele cu combustibil solid sunt justificate în special în casele calde, eficiente din punct de vedere energetic, realizate din panourile noastre de paie.
10. Universale, adaptabile la orice condiții
Structurile prefabricate ușoare pot fi construite pe orice sol în orice moment al anului.
Lucrările murdare și procesele umede sunt reduse la minim.
11. Optimale în timp de execuție și în orice anotimp
Viteză optimală de construcție de la 3 până la 5 luni
Elaborarea proiectelor tehnice ține până la 15 zile; Producerea unui set de panouri ține în medie 30 de zile; Montajul este de până la 10 zile; Finisarea interioară și exterioară la cheie poate fi de la 50 până la 90 de zile, în funcție de complexitate. În total, doar 3-5 luni.
Construim 365 de zile pe an.
12. Certificate și asigurate
Tehnologiile pe care le folosim sunt brevetate în UE.
Producția este certificată în republica Moldova.
Există toate certificatele de siguranță la incendiu, rezistență, conductivitate termică și standarde sanitare.
Instalarea este realizată de echipe de profesioniști.
Made on
Tilda